30 dagen uitdaging: waar haal je inspiratie?

Vandaag ga ik eerst een opdracht geven. Ga de komende dagen eens zoveel mogelijk artikelen schrijven die je kunt gebruiken voor je website. De allerbelangrijkste bron voor inspiratie komt namelijk vanuit jezelf. Door jezelf te dwingen aan het schrijven te blijven (niet vol continu natuurlijk), ga je steeds meer ideeen opdoen om over te schrijven.

Zoals ik al eerder aangaf is content, inhoud, de basis van je website. Daardoor zullen er bezoekers komen. En dan maakt het niet uit of je een commerciele website hebt of een eenvoudige website voor jezelf. Wil je bezoekers krijgen dan moet er wat op staan.

Inspiratie voor de inhoud

Dat is ook precies de reden waarom ik minder aandacht besteedde aan de layout van de website. Het gaat erom dat je meer en meer bezoekers krijgt.

Inspiratie is een lastig ding en ik heb vaak genoeg last van een ‘writers-block’. Het even niet meer weten. Wat je daar aan kunt doen is het volgende.

7 tips voor inspiratie

1. Ga een stukje lopen – Even uit je omgeving weg is perfect om weer inspiratie te krijgen
2. Ga een boek of magazine lezen wat gaat over de inhoud van je website
3. Kijk op de zoekfunctie van Twitter wat er speelt rond een bepaald onderwerp
4. Praat met anderen over je onderwerp
5. Stel de vraag op je website
6. Maak een woordveld
7. Sla gewoon een dag over…

Het is niet verplicht om iedere dag wat te schrijven hoor. Het werd lange tijd geroepen dat iedere dag schrijven voor een beginnende website een ‘must’ is. Ik denk dat kwaliteit boven kwantiteit gaat en als je beter bent in het schrijven van een uitgebreid artikel per week, dan moet je dat doen.

Een keer per week

Een keer per week iets aan je website toevoegen is wel een minimum. Daardoor blijft je website levend. Bezoekers krijgen dan het idee dat er steeds wat nieuws op de website komt te staan.

Je kent die websites wel, waar je komt en dan zie je dat het laatste artikel begin 2009 is geschreven. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik haak snel af.

Meer inspiratie tips

Deze en meer tips om inspiratie op te doen kun je ook lezen op:

Omgaan met een Writersblock
Mindmappen of een Woordveld

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *