30 dagen uitdaging: Sociaal met Twitter

Als je een website wilt hebben die succesvol is, dan kun je niet meer zonder sociale media. Vandaag wil ik het hebben over Twitter. Toen ik pas met Twitter begon dacht ik dat het niet meer was dan een manier om te vertellen dat je ‘vanavond aardappels gaat eten’, of dat je ‘nu op de WC zit’.

Dat denk ik nu niet meer. Ik vind dat je Twitter zeker als instrument moet gaan gebruiken om je website op een goede manier te lanceren.

Ten eerste is het handig om een Twitteraccount aan te maken die dezelfde naam heeft als je website. Mocht alleen de naam niet lukken dan kun je nog NL achter de naam plakken, bijvoorbeeld ‘websiteNL’ als gebruikersnaam als ‘website’ al bezet is.

Daarna ga je aan de slag met Twitteren. Dus niet met een lege account direct mensen gaan volgen. Eerst twitteren en een plaatje toevoegen aan je profiel. Anders gaan anderen je niet terugvolgen als je aan het volgen slaat.

Twitteren kun je doen door te vertellen waar je mee bezig bent. Je kunt ervoor kiezen om dit alleen betrekking te laten hebben op de website waar je aan werkt.

Maak je bijvoorbeeld een website over kinderserviezen dan Twitter je daarover. Niet alleen over wat je zelf schrijft en maakt, maar ook wat andere webwinkels of websites daarover te vertellen hebben.

Probeer regelmatig een tweet te versturen, maar vooral niet spammig over te komen. Link met het @-teken naar andere twitteraars. bijvoorbeeld door ze te wijzen op iets leuks of door ze een vraag te stellen of een antwoord te geven. Grote kans dat ze je gaan (terug) volgen.

Volgen is leuk, probeer nuttige twitteraars te volgen. Hou een evenwicht aan in het aantal mensen dat je volgt en het aantal mensen dat jou volgen. Je mag overigens maximaal 2000 mensen volgen, het aantal daarboven is afhankelijk van het aantal mensen dat jou volgt.

Ook mag je niet meer dan 1000 mensen per dag gaan volgen. Kwestie van het tegengaan van spam accounts.

Opdracht voor vandaag, maak een twitter account aan en ga twitteren over alles wat je doet rond je website. Vergeet vooral niet @htmlsite te volgen!

Meer over Twitter:
http://localhost:8888/10-tips-om-twitter-voor-je-website-te-gebruiken
http://localhost:8888/je-webwinkel-en-twitter

html en css voor beginnersWil jij ook leren hoe je je eigen website kunt maken?

Wil jij tips en tricks om zo goed mogelijk zelf met alles aan de slag te kunnen?
Meld je hieronder aan voor de HTML-site nieuwsbrief en krijg elke week handige tips om een website te bouwen.
En je ontvangt meteen mijn GRATIS ebook HTML & CSS voor Beginners.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.