30 dagen uitdaging: Plugins voor WordPress

Vandaag een nieuwe stap om je website zodanig te optimaliseren dat je er straks meer organische bezoekers voor terug krijgt. Organische bezoekers zijn die bezoekers die via een zoekmachine op je website komen, niet omdat je er voor betaald hebt, maar gewoon omdat je goed scoort in de zoekresultaten. Hiervoor zijn enkele bijzonder handige plugins.

All in one SEO is een plugin die eigenlijk iedere serieuze gebruiker van WordPress moet hebben. Hiermee kun je de belangrijkste basis instellingen doen van onder andere de title-tag, meta omschrijving en meta keywoorden. Later meer over deze onderdelen die onmisbaar zijn als je een goede en succesvolle website wilt opbouwen.

Onderaan een pagina met blogartikelen staat normaal gesproken ‘oudere berichten’ en als je een bladzijde verder bent, ‘nieuwere berichten’. Dit is voor zoekmachines niet altijd even handig. Het is veel handiger om een opsomming te hebben van nummers om te laten zien hoeveel pagina’s met berichten er zijn geschreven.

pagina nummering

Dit kun je doen met de plugin SEO pager

Ga verder eens kijken bij de mogelijkheden van andere plugins. Die kunnen het leven heel wat aangenamer maken. Bijvoorbeeld voor:

Contactformulieren
Recente, populaire en willekeurige berichten en reacties
XML generator

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

2 reacties

 1. Rene schreef:

  SEO en Pager hebben echt voordelen.
  Een andere zeer handige plugin is de Related Post
  http://wordpress.org/extend/plugins/yet-another-related-posts-plugin/
  Zo loopt je artikel niet dood en word er steeds weer verwezen naar gerelateerde artikelen.

 1. 8 augustus 2011

  […] van de plugins die ik noemde is de XML generator. Hiermee maak je een sitemap die geschikt is voor zoekmachines om […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *