Google heeft een uitgebreide database aan instrumenten om jouw als webmaster het leven gemakkelijker te maken. Een van die instrumenten is het webmaster hulpprogramma. Dit kun je benaderen door je persoonlijke account te openen, en dan te zoeken op webmaster hulpprogramma.

In dit hulpprogramma kun je vervolgens een site toevoegen.

site toevoegen in het webmasterhulpprogramma

Daarna moet je de site verifieren. Je moet een html bestand op je webserver plaatsen om aan te tonen dat deze van jou is. Als je daadwerkelijk deze site hebt, moet je daarvoor even de gegevens gebruiken van je webhost om de betreffende pagina te uploaden.

verifieren van je account

Als je website is toegevoegd aan het hulpprogramma dan kun je de gegevens hiervan gaan inzien. Je weet, na een paar weken, precies hoe je website er voor staat. Die paar weken geduld heb je wel even nodig aangezien er een aantal gegevens gevonden moeten gaan worden.

Gegevens die je hier kunt inzien zijn bijvoorbeeld

– op welke zoekwoorden wordt je gevonden
– welke links zijn niet bereikbaar
– welke sites linken naar jouw website
– suggesties om je website te verbeteren

Door je goed in te lezen in dit programma kom je veel te weten over je website waar je echt je voordeel mee kunt doen. Dit systeem naast Google Analytics gebruiken helpt je om inzicht te krijgen en je website op veel punten zodanig te verbeteren dat je website beter gaat scoren in zoekmachines.

Wil of heb jij ook een website?

  • Krijg elke dinsdag tips en ideeën voor je website
  • Ontvang het ‘Het Complete Blog Ideeën boek‘ helemaal voor niks
  • Iedere week een update van nieuwe artikelen op mijn website

Meld je ook aan!