30 dagen uitdaging: Google webmaster tools

Google heeft een uitgebreide database aan instrumenten om jouw als webmaster het leven gemakkelijker te maken. Een van die instrumenten is het webmaster hulpprogramma. Dit kun je benaderen door je persoonlijke account te openen, en dan te zoeken op webmaster hulpprogramma.

In dit hulpprogramma kun je vervolgens een site toevoegen.

site toevoegen in het webmasterhulpprogramma

Daarna moet je de site verifieren. Je moet een html bestand op je webserver plaatsen om aan te tonen dat deze van jou is. Als je daadwerkelijk deze site hebt, moet je daarvoor even de gegevens gebruiken van je webhost om de betreffende pagina te uploaden.

verifieren van je account

Als je website is toegevoegd aan het hulpprogramma dan kun je de gegevens hiervan gaan inzien. Je weet, na een paar weken, precies hoe je website er voor staat. Die paar weken geduld heb je wel even nodig aangezien er een aantal gegevens gevonden moeten gaan worden.

Gegevens die je hier kunt inzien zijn bijvoorbeeld

– op welke zoekwoorden wordt je gevonden
– welke links zijn niet bereikbaar
– welke sites linken naar jouw website
– suggesties om je website te verbeteren

Door je goed in te lezen in dit programma kom je veel te weten over je website waar je echt je voordeel mee kunt doen. Dit systeem naast Google Analytics gebruiken helpt je om inzicht te krijgen en je website op veel punten zodanig te verbeteren dat je website beter gaat scoren in zoekmachines.

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *