30 dagen uitdaging: Google Analytics

Als het goed is ben je nu al een stukje op weg met je website en heb je een paar pagina’s geschreven. Wellicht heb je iedere dag de stap gemaakt die ik je heb aangegeven. Natuurlijk kan het ook zijn dat je maar een paar onderdelen hebt gedaan. Toch is iedere gebruiker wel nieuwsgierig naar de resultaten. Daarvoor heb je Google Analytics.

Google Analytics, meten is weten

Google Analytics is de manier om te meten hoe het met je website gaat. Wie komt er, waar gaat de bezoeker naar toe, waar blijven ze lang en waar haken ze af. Uit welk land komt de bezoeker, welk beeldscherm wordt er gebruikt enzovoort.

Google analytics is gratis

Alles wat interessant is om te weten kun je vinden in Google analytics. En het mooie is dat het gratis is. Op http://www.google.com/intl/nl/analytics/ kun je je aanmelden voor dit veelzijdige programma. Als je al een Gmail adres hebt dan is dit aanmelden eenvoudig.

Wanneer je je hebt aangemeld dan ga je de website toevoegen die je wilt meten. Door alle stappen te doorlopen krijg je op een gegeven moment javascript code die je in je website moet zetten.

WordPress plugin voor Google analytics

Daarvoor moet je wel even in de broncode, de html code van je website, maar WordPress zou niet compleet zijn zonder een goede plugin hiervoor. Deze kun je vinden op WordPress.org.
Hierover is een (Engelstalig) filmpje gemaakt zodat je een idee krijgt van de mogelijkheden.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=tnUXzbvXxSQ

Een handige tip. Ga niet iedere vrije minuut kijken of er al bezoekers zijn. Doe dit maximaal een keer per dag op een vast moment. Dan ontdek je wat de groei is en hoe het gaat.

Installeer Google analytics

De opdracht is duidelijk, neem een analytics account, installeer de code en ga er eens een uurtje mee experimenteren, wat is er mogelijk en wat kun je te weten komen.

Veel succes ermee!

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

1 reactie

  1. 17 augustus 2011

    […] kom je veel te weten over je website waar je echt je voordeel mee kunt doen. Dit systeem naast Google Analytics gebruiken helpt je om inzicht te krijgen en je website op veel punten zodanig te verbeteren dat je […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *