30 dagen uitdaging: Forums

Forum van PHPbbVoor elke hobby, passie of wat dan ook is er tegenwoordig wel een forum te vinden op internet. Forums zijn een verzamelplaats waar mensen bij elkaar komen die dezelfde dingen leuk vinden, delen of willen bespreken. Een forum is echter ook een handig middel om je te helpen een website succesvol te maken.

Veel mensen denken dan dat ze een forum moeten bezoeken en meteen moeten volproppen met heel veel links naar hun website. Of ze plaatsen korte reacties en zetten er meteen hun link weer bij.

Maar dat is niet wat ik bedoel. Als je bezoekers wilt halen vanuit forums, dan moet je tactisch, bewust en gericht te werk gaan.

Meld je aan bij forums

Ten eerste dien je je aan te melden bij een paar grote forums, die het onderwerp van je website behandelen, of er zijdelings over gaan.

Het volgende wat je dan doet is alleen maar meelezen met datgene wat er zoal besproken wordt. Ga je nog niet mengen in een discussie, maar observeer hoe men met elkaar omgaat binnen de community. Je zult merken dat er veel ongeschreven regels zijn.

Maak de regels van het forum eigen

Het ene forum heeft ook strengere regels als het andere. Lees deze ook en probeer hierdoor de sfeer van zo’n forum eigen te maken.

Zorg ervoor dat je hele profiel is ingevuld. Daarmee geef je aan dat je daadwerkelijk energie en tijd wilt steken in het forum

Ga vervolgens, na een paar dagen antwoorden geven op vragen die gesteld worden. Geef degelijke en goed doordachte antwoorden en probeer mensen ook echt te helpen.

Gebruik links op de juiste manier

Een link naar je eigen site kun je meestal al in je profiel plaatsen. Daarnaast mag je vaak ook een onderschrift plaatsen waarin je een link naar je eigen website mag zetten. Doe dat op een subtiele manier.

Wanneer je een eigen link gebruikt zorg dat deze relevant is en niet alleen naar de homepagina verwijst, maar juist naar een specifieke pagina waar het antwoord te vinden is.

De opdracht

De opdracht is duidelijk, vind enkele forums waar je actief op wordt en met actief worden bedoel ik dat je een half uur per dag besteed aan het plaatsen van berichten en het schrijven van antwoorden en opmerkingen in deze forums.

Een half uur is genoeg. Niet langer want je moet ook nog tijd steken in andere dingen. Maar steek er wel tijd in. Je zult versteld staan van het effect.

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

7 reacties

 1. BJ schreef:

  Hoe gaat het de volgers of de mensen die deze 30 dagen uitdaging aan het doen zijn af?

  In het begin kwamen er veel reacties, mening en vragen op deze reeks van artikelen maar de laatste dagen niets meer?

  Miss. is het handig om een apart forum topic te maken op html-site/forum waar deze mensen hun ervaringen kunnen delen.
  Zo kunnen ze van elkaar zien waar ze mee bezig zijn en elkaar miss. helpen?

 2. verveer schreef:

  ik volg de twits eigenlijk alleen maar…maar ik heb het idee dat er wel veel items worden behandeld…maar niet dat je in 30 dagen van het begin tot het eind een site maakt..

  maar dat is mijn mening..voor de rest moedig ik initiatieven als deze erg aan…

  persoonlijk zou ik graag zien " een wordpress site in 30 dagen…van begin tot eind"

  of hoe maak ik een app…

 3. B. schreef:

  Het nadeel van deze site vind ik altijd dat alles enorm gefocust lijkt te zijn op geld, geld, geld, geld. Naar mijn idee kom ik weinig artikelen tegen die echt gaan over het maken van een site, zonder dat geld verdienen daar direct weer een prominente rol in speelt. Natuurlijk is dat voor sommigen heel belangrijk, en voor sommigen alleen maar leuk meegenomen, maar ik vind het soms wat storend.

  Maar misschien is dat ook alleen maar naar mijn idee zo hoor, kan zijn.

  • Bjorn Simmering schreef:

   @B. Welke artikelen gaan de laatste dagen over geld, als ik vragen mag? Volgens mij staan er zat artikelen op die niet over geld gaan. En ja, soms gaat het over geld verdienen, so what?
   @BJ dat doe ik zeker! Leuk dat je dit vraagt trouwens, ik krijg overigens via de mail veel reacties van mensen die het een leuk initiatief vinden. Het is inderdaad hard werken, maar wel leuk om te doen 🙂

 4. BJ schreef:

  Prima..

  Kijk aan dit soort reacties en feedback heeft Bjorn natuurlijk veel meer, dit kan hij meenemen voor de toekomst.

  Hij post nu al wat jaren artikelen hier op de homepage van html-site maar er komen gewoon erg weinig reacties op das natuurlijk best zonde.
  Persoonlijk zou ik er niet tegen kunnen als ik een blog zou hebben en zien dat een artikel wel een x-aantal keer gelezen wordt maar dat mijn bezoekers er niet op zouden reageren.
  Dan zou ik binnen de kortste keren mijn blog sluiten.

  Er gaat veel tijd in zitten,

 5. ReZon schreef:

  Ik blader iedere dag even door de artikelen, en vind het bouwen in 30 dagen een goed initiatief.
  Kreeg ooit van Bjorn de tip (2 jaar geleden) om een WP site te maken, heb er alleen wat maanden langer over gedaan om het te bouwen.

  Loop nu zelf al heel lang met de gedachte voor een forum op mijn vakgebied en vraag me hard op af of ik deze zou moeten koppelen aan m'n eigen website.

  Bjorn
  keep up the good work

 6. Maarten schreef:

  Even inhaken op de dicussie: Leuk initiatief, die 30 dagen uitdaging Vind persoonlijk wel dat de diepgang van de artikelen erg beperkt is, soms nog geen half a4'tje over een breed onderwerp, maar als je maar alleen bent is het ook lastig om meer diepgang te creëren in de beperkte tijd.

  Ga vooral door met beginners helpen!

  Wat betreft het aantal artikelen over geld: Ik snap wel wat B. bedoeld, artikelen over adsense, shops, affiliatie e.d. zijn leuk voor mensen met echt goed lopende websites, en niet voor beginners. Er is nog nooit iemand rijk geworden van 10 bezoekers per dag op een website met adsense.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *