30 dagen uitdaging: Een template voor je website

Wordpress layout gaan kiezenAls je WordPress hebt geïnstalleerd dan is de volgende stap om een mooie layout te gaan gebruiken. Er is niets op tegen om de standaard layout te gebruiken die bij WordPress mee geinstalleerd wordt, maar ik kan met voorstellen dat je wel wat mooiers of anders wilt. Gelukkig zijn de mogelijkheden eindeloos en voor ieder budget is er wel wat te vinden.

Gratis templates

Zo is er op WordPress.org een grote collectie met gratis templates. Deze kun je vanaf je dashboard zelfs automatisch downloaden. Handmatig kan ook als het niet lukt.

De ene template is de ander niet en tussen gratis templates die op internet te vinden zijn (zoek maar eens via Google op WordPress Templates), zit ook een hoop rotzooi of verouderd spul.

Premium templates voor je WordPress website

Je kunt er dus ook voor kiezen om een premium template te kopen. Dit kost je soms een paar euro tot enkele tientallen euro’s, maar in de regel is de kwaliteit ook wat hoger. Op html-site zijn deze premium WordPress templates te vinden, maar er zijn legio andere sites waar dit ook kan.

Let er steeds wel op dat je een template verkrijgt die geschikt is voor de nieuwste versie van WordPress. Er zijn namelijk nieuwe modules aan WordPress toegevoegd die soms in oudere templates niet werken en die je wel wilt gebruiken.

WordPress frameworks

Ook is er de mogelijkheid voor het aanschaffen van een zogenaamd framework. Hieraan kun je meerdere templates koppelen en je kunt er uitgebreider opties voor de layout mee veranderen. Deze frameworks worden meestal commercieel ontwikkeld. Een bekend framework is Genesis.

Zelf een template (laten) maken

Tenslotte kun je een eigen WordPress template (laten) maken, meestal op basis van een bestaande. Het voert te ver om dit in deze 30 dagen serie te behandelen, maar ik heb er een artikel over geschreven: Een wordpress Template maken voor beginners.

Kies een template voor je website

De opdracht voor vandaag is om te kiezen voor een template voor de layout van je website. Het doet er niet toe of dit een gratis of premium versie is, als je er aan het einde van de dag maar een hebt gekozen. Het gaat uiteindelijk niet om de layout, maar om de inhoud (in eerste instantie toch). De layout kun je later aan werken, veranderen of laten maken, als je website een succes is. Daar werken we naar toe, toch?

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

3 reacties

 1. tijs schreef:

  Maar als je zo'n template installeert kan het toch voorkomen dat een andere websites precies de zelfde layout heeft?

  Mvg tijs

  • Bjorn Simmering schreef:

   Dat is in theorie mogelijk, in de praktijk zul je dat niet snel tegenkomen. Als je bedenkt hoeveel verschillende templates er zijn en hoeveel websites met WordPress. Daarnaast kun je op bepaalde onderdelen makkelijk aanpassingen doen zodat je een eigen stijl krijgt.

 2. Rene schreef:

  Er zijn ook templates te krijgen, die je naar eigen smaak, met name de kleuren, kunt instellen.
  Op die manier is een duplicatie minder snel.
  Zoek maar eens in google op: wordpress theme generator

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *