30 dagen uitdaging: Een naam voor je website

dertig dagen uitdaging websiteDe tweede dag van de uitdaging om in dertig dagen een top website op te zetten gaat over de naam van je website. Deze hoef je trouwens nog niet vast te leggen, het gaat er om dat je keuzes gaat maken voor de naam. Er zijn meerdere mogelijkheden om te kiezen voor een naam, los van het domein wat je gaat kiezen.

Je kunt de naam van jezelf kiezen, van waaruit je een website gaat opzetten, maar je kunt ook kiezen voor de naam van het product of het onderwerp waar je website over moet gaan.

Meerdere namen bedenken voor je website

Een probleem wat je snel zult tegenkomen is dat een onderwerp, of product als naam al vastgelegd is. Het is dus belangrijk dat je er meerdere gaat bedenken die je later kunt gaan controleren.

Voordeel van het gebruiken van je eigen naam, bijvoorbeeld een combinatie van je voor- en achternaam, is dat de kans groter is dat deze uniek is. Als je echter een veel voorkomende naam hebt, zoals Wim Jansen, dan is dat weer wat lastiger en zul je dus wat creatiever moeten zijn.

Tools voor een leuke naam

Er zijn echter ook enkele tools die je helpen om creatieve namen te bedenken. Doel van deze tools is natuurlijk dat je de domeinnaam direct vastlegt en het is misschien ook niet altijd te controleren of ze de ingetypte opdrachten niet voor zichzelf gaan gebruiken, al ga ik daar niet van uit.

Brainstormen

Het is ook wel een idee om gewoon zelf te gaan brainstormen aan de hand van het onderwerp van je website, waar je gisteren over hebt nagedacht.

Maak gewoon een woordveld en verzin zoveel mogelijk namen die je leuk vindt of de moeite waard lijken.

Een woord waar je op gevonden wilt worden

Voor de toekomst kan het handig zijn om een naam te kiezen waar een woord inzit waar je later op gevonden wilt gaan worden. Ga je bijvoorbeeld een website maken over snoep, dan kan het handig zijn om dit woord in je naam op te nemen.

De opdracht voor de 30 dagen uitdaging

De opdracht voor vandaag is dus om een goede naam te bedenken en minimaal vier varianten te hebben. Hou de naam nog even voor jezelf, of nee, deel het met mensen die je vertrouwt. Kunnen ze kijken of het wat is, maar ga het niet rondbazuinen op twitter, forums of in reactie op deze blog.

Voor je het weet gaat namelijk iemand anders aan de haal met je naam en is de domeinnaam van jouw goed bedachte naam ineens al verdwenen.

Domeinnaam vastleggen?

Over het vastleggen van een domeinnaam gaan we het snel genoeg hebben, dus je hoeft niet heel lang met je naam rond te lopen, maar je moet het wel goed doordacht hebben. Succes ermee!

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

2 reacties

 1. Rob schreef:

  Gek genoeg is dit nog één van de leukste en moelijkste dingen van een website(mijn mening)toch komt die vanzelf als je ergens in bedreven bent en je het de rest van de wereld wilt laten weten.
  Ik hou eigenlijk van een combinatie van serieus en toch ook een beetje komisch.
  Voor mijn koeltechnischewebsite dacht ik aan"blauw van de kou" en kwam door de zoekmachine mooie foto's tegen van blauw ijs en zo is ook mijn titel geboren"Blauw IJs".

 2. Alan de Roo schreef:

  op deze website: http://www.everyoneweb.com/alanderoo/
  heb ik een website over mezelf gebouwd.
  als je op deze website kijkt zie je dat ik alles in Alinea's heb opgedeeld. Zo is het programma van everyoneweb.com makkelijker dan als je het er zelf een beetje wat in typt.
  Dus de tip:

  -verdeel teksten in alinea's.
  -gebruik een makkelijke lettertype.
  -dezelfde grootte.
  -het leukst (eigen mening) maar 2 verschillende
  kleuren gebruiken.
  -en van te voren je de website bouwt: Goed
  over nadenken hoe je het wil hebben/wat je kunt
  gebruiken/en wat je er in wil hebben.

  Mvg.

  Alan de Roo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *