30 dagen uitdaging: Domeinnaam en hosting

Vandaag wordt het tijd om je domeinnaam en hosting te gaan vastleggen. Gisteren heb je een naam bedacht en deze moet je gaan vastleggen. Het is wel van belang om hierbij een paar keuzes te maken. Er zijn bijvoorbeeld hostingbedrijven waar je de mogelijkheid hebt om verschillende software met een paar klikken te installeren. Daarmee maak je het jezelf wat gemakkelijker.


30 dagen hosting en domeinnaamZo kun je bij een domeinnaam vastleggen. Het is niet noodzakelijk om tegelijkertijd je hosting hier te regelen, maar dat kan wel. Transip heef als voordeel dat domeinnamen heel goedkoop zijn. Vanuit het controlepaneel kun je eenvoudig je domeinnaam beheren en koppelen aan goedkope hosting.

Kies bij een domeinnaam in eerste instantie voor een .nl versie, tenzij je internationaal wilt gaan opereren. Kies dan voor een .com

Als het even kan kies je voor een complete naam, zonder tussenstreepjes. Wil je toch een naam waarvan de .nl al vast ligt zonder streepje (-), dan kun je eventueel een naam met streepje overwegen.

Hosting

De hosting van Transip is niet de goedkoopste. De vraag is echter of je altijd voor het goedkoopste moet gaan, maar die discussie ga ik hier niet voeren.

Er is een enorm aanbod in hosting. Dat maakt het gelijk lastig kiezen. Daarom adviseer ik je om hier gewoon eens rond te kijken. Zoek naar hostingbedrijven in zoekmachines enzovoort.

Een goede vergelijkings website voor hostingbedrijven is webhosters.nl. Hier kun je ervaringen van anderen lezen.

Wat hosting nu eigenlijk is kun je lezen in een artikel wat ik een paar jaar geleden schreef: website hosting voor beginners.

Je hoeft bij hosting niet direct het grootste pakket te nemen. Eigenlijk is het in eerste instantie prima om een klein pakket te nemen, dat kun je later makkelijk opwaarderen.

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

2 reacties

  1. Rob schreef:

    Wat mij eigenlijk verbaasde is dat als je eenmaal al een domeinnaam hebt wat toen der tijd erg toepasselijk was voor mijn website en die je nu eigenlijk wilt wijzigen dat het toch wel het één en ander kost om dit te veranderen?
    Ik heb er daarom maar voor gekozen om de domeinnaam te behouden gezien het feit dat ik er niet zo wakker van lig.

  2. Bjorn Simmering schreef:

    Hoe bedoel je dat het wat moet kosten, financieel gezien of qua werk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *