30 dagen uitdaging: Artikelen voor anderen

Een hele effectieve manier om links te krijgen op websites van anderen is door het schrijven van gastartikelen. Jij hebt een bepaalde manier van schrijven, een bepaalde expertise en daarmee profileer jij je. Door dat te gebruiken kun je anderen, binnen dezelfde onderwerpen, benaderen voor een gastartikel.

voorwaarde van zo’n gast artikel is natuurlijk wel dat het behoorlijk van niveau is. Zomaar een berichtje in elkaar draaien zorgt ervoor dat je niet serieus genomen wordt. Je zult je best er voor moeten doen en je zult het artikel maar een keer kunnen gebruiken.

Geen webmaster zit er op te wachten als een artikel wat hij geplaatst heeft ineens ook nog op een andere website komt te staan. Ook niet op die van jezelf dus niet.

In ieder geval moet je enkele links naar je eigen website opnemen. Een goed artikel is dus een artikel over een bepaald onderwerp waar je al meer over hebt geschreven en wat je als opsomming kunt gebruiken. Een soort samenvatting dus.

Bij het benaderen van websites waar je voor zou willen schrijven moet je niet direct verwachten dat je artikel geplaatst wordt. Je zult daarvoor toch wat voedingsbodem moeten creeeren, bijvoorbeeld door eerst eens te reageren op artikelen op de website zelf. Je moet jezelf als het ware introduceren.

Geef bij het benaderen ook voorbeelden van andere artikelen die je hebt geschreven. Een soort portfolio dus. En geef niet direct je artikel, maar geef een soort samenvatting van een artikel zoals je die zou willen schrijven.

De opdracht voor vandaag is om een artikel te schrijven waarmee je andere websites, het liefst wat grotere in de branche, gaat benaderen om een gast artikel te plaatsen. Doe dit een keer per week, dan zul je merken dat je op een gegeven moment wel artikelen op sites van anderen mag plaatsen.

Succes!

html en css voor beginnersWil jij ook leren hoe je je eigen website kunt maken?

Wil jij tips en tricks om zo goed mogelijk zelf met alles aan de slag te kunnen?
Meld je hieronder aan voor de HTML-site nieuwsbrief en krijg elke week handige tips om een website te bouwen.
En je ontvangt meteen mijn GRATIS ebook HTML & CSS voor Beginners.

1 reactie

  1. 10 augustus 2011

    […] zijn links van levensbelang. Vanmorgen (ja ik weet het, iets te laat) ging mijn artikel over een manier om links te krijgen. Nu ga ik […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.