17 niches voor travel bloggers

“Voor travel bloggers is er toch geen plek meer, er zijn er veel te veel”

Dat is een van de dingen die ik regelmatig hoor. Blijkbaar is er online het idee ontstaan dat iedereen een travel blog wil, en dat er geen ruimte is voor nieuwe blogs die schrijven over reizen.

Laat ik je maar even uit de droom helpen… natuurlijk is er ruimte voor een travelblog.

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar stel je even voor.

Een trip naar New York

Je hebt een vakantie gepland naar New York.

Voor het eerst in je leven ga je buiten Europa op vakantie en je gaat naar NEW YORK!!
Wat een avontuur!!

New York, foto door Jeffrey Zeldman

New York, foto door Jeffrey Zeldman

Over drie maanden vertrek je.

Het leukste begint natuurlijk nu.

De voorpret!

Je gaat boekjes kopen, websites lezen. Je zoekt online naar leuke informatie.

Hoe meer informatie hoe beter

Maakt het je uit dat er 10 websites zijn, ben je dan klaar? Nee natuurlijk niet.
Je wilt zoveel mogelijk informatie vinden.

Zie je wat ik bedoel?

Mensen die op vakantie gaan, mensen die gaan reizen, hen maakt het niet uit dat jij met je blog ook te vinden bent op internet.
Als je maar informatie aanbiedt die voor hen interessant is.

Daar komt het op aan.

Een niche als blogger

Maar als je nu mag kiezen…. of je gaat een weblog lezen van iemand die over van alles en nog wat schrijft, of je kiest voor een blog van iemand die Steden in de Verenigde Staten als niche heeft… wat kies je dan?

Natuurlijk lees je beide verhalen, maar waar geef je de meeste waarde aan? Het verhaal van iemand die ervoor gekozen heeft om van steden in de VS zijn of haar niche te maken.

Daar verwacht je dat de meeste kennis zit.

Een niche voor een travelblogger is best een goed plan. Het geeft jezelf nog meer focus.

Voorbeelden van niches, onderwerpen voor een travel blog.

Ik heb er 17 bedacht.

1. City travel blogger

Je schrijft alleen over het stadsleven, de avonturen als urban avonturier. Het gaat over steden in al zijn facetten. Van musea tot stadswandelingen, van de leukste cafeetjes tot de mooiste pleinen. Hier word je blij van!

2. De highlights van Europa

Europa heeft zoveel moois te bieden. Alles wat je prachtig vindt ligt goed aan te reizen. Van Noorwegen tot Italie. Europa kent geen geheimen voor je en eigenlijk hoef je niet eens het vliegtuig te pakken voor een leuke trip.

Alesund in Noorwegen

Alesund noorwegen door Edward Dalmulder

3. Nederlandse steden

Nog dichter bij huis, Nederland als uitgangspunt voor je blog. Zeker als je budget wat kleiner is, dan kun je aan de slag als travel blogger voor Nederland. En misschien moet je in het Engels gaan bloggen, dan bereik je weer een ander publiek!

4. Met de trein reizen

Spoorwegen en treinen hebben een geweldige aantrekkingskracht. Zie jij daar wel de lol van in? Afhankelijk van het spoorboekje. Soms uren moeten wachten, maar ook de mooiste ontmoetingen. Reizen per trein is fascinerend en boeiend om over te schrijven.

5. Reizen met kinderen

Misschien heb je zelf kinderen. Dan weet je dat het reizen met kinderen een vak apart is. Hoe wordt er met hen omgegaan op de plek van bestemming. Waar worden kinderen blij van en wat vinden ze juist niks aan. Per leeftijdsgroep is er weer een andere uitdaging.

6. Reizen met groepen

Er zijn mensen die liever alleen reizen of gewoon met hun eigen gezin. Maar het reizen per groep heeft zo zijn eigen uitdagingen en sfeer. Misschien word jij daar juist blij van. Ook de groep kun je gebruiken voor je blogs. Hou wel de privacy in de gaten.

7. De 65+ reiziger

De markt voor 65 plussers is booming. Kijk maar eens naar het succes van omroep Max met programma’s als ‘We zijn er bijna’. Dat toont aan dat er voor deze doelgroep duidelijk behoefte is die je met een blog kunt vervullen. En.. groot voordeel is dat geld voor deze doelgroep geen probleem is.

8. Super de luxe reizen

In het verlengde hiervan kun je ook gaan bloggen over luxe vakanties en reizen. Door deze niche te kiezen richt je je op een doelgroep met veel geld en is de mogelijkheid om geld te verdienen met je blog groot.

Deze doelgroep verlangt natuurlijk wel, op alle gebied, het beste van het beste. Voor jou ligt de lat dus ook hoog!

9. Een specifiek onbekend land

Parijs, Londen, Frankrijk, Duitsland, landen en steden waar veel over geschreven wordt. Echter, dor je te richten op een land wat niet zo bekend is, heb je meer kans om jouw specifieke doelgroep te bereiken!

Estland foto door Brandungslucken

Estland foto door Brandungslucken

10. Alleen reizen

Een niche voor iedereen die alleen reist. Wat doe je dan wel en wat juist niet. Hoe ga je om met tegenslagen en welke dingen moet je zeker alleen plannen. Een grote doelgroep.

11. Hotel overnachtingen reviewen

Als je van mooie, luxe, maar ook fijne en kleine hotels houdt is dit zeker een niche waar je alles in kwijt kunt. Mensen willen graag weten waar ze kunnen boeken en wat de beste plekjes zijn. Een hotel review blog kun je natuurlijk mooi voorzien van je eigen ervaringen en tips en wellicht hou je er gratis overnachtingen aan over (die natuurlijk je mening niet be├»nvloeden…)

12. Mix van een foodblog en travel blog

De twee grootste soorten blogs, travel en food samen voegen. Dat is vragen om scoren. Hiermee koppel je het beste van twee werelden. Reizen en eten. Kan het beter?

13. Je eigen regio (waar je woont)

Het is prima mogelijk om jouw regio onder de aandacht te brengen van de rest van de wereld. Wie kent de regio nu als beste? Jij toch zeker! En waar is het nu gemakkelijker om te starten dan in je eigen buurt, dorp of stad?

14. Wandelen en/of fietsen

Reizen kun je ook te voet of met de fiets doen. Een blad als Wandelmagazine vult een behoefte en dat toont aan dat er prima te bloggen is over dit onderwerp. De benadering is dezelfde als een ‘gewoon’ travelblog, maar dan vanuit een heel ander perspectief!

15. Geschreven vanuit een kind

Door de ogen van een kind zie je dingen toch anders. Heb je een andere blik en bezoek je andere dingen. Je kunt de eiffeltoren bezoeken, gewoon, of door de ogen van een kind. Probeer maar eens op beide manieren een verhaal daarover te bedenken. Je zult merken dat je anders schrijft.

16. Fotoblog

Goed in foto’s maken? Instagram is je vriend, maar waarom zou je deze foto’s ook niet op een blog plaatsen. Je kunt uitwisselen met elkaar. Lekker maken op Instagram en doorverwijzen naar je blog. En goede fotografen kunnen overwegen om hun afbeeldingen te verkopen. Leuke bijverdienste!!

17. Wat doe jij?

Ik ben vast nog een niche vergeten!! Wat zou jij een leuke niche vinden om jouw travelblog over te maken?

Overigens kun je er ook voor kiezen natuurlijk om deze niches allemaal in je travel blog te gebruiken. Verschillende soorten artikelen en meerdere invalshoeken. Uiteindelijk gaat het bij een travel blog om jouw verhaal!! Veel succes.

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

2 reacties

  1. Jacqueline schreef:

    Reizen met een beperking mis ik nog als niche! Zelf reis ik niet bijzonder veel of ver, maar als ik dan eens wil opzoeken hoe toegankelijk bepaalde bestemmingen zijn of hoe het werkt als je hulpmiddelen mee moet nemen, dan kom ik maar vrij weinig tegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *