15 boeken over webdesign, vooral #11 moet je hebben…

Elke dag verschijnen er weer nieuwe boeken, ook over webdesign.
In de afgelopen tijd heb ik een lijst gemaakt van vijftien boeken die over webdesign, seo, html en css en websites maken gaan. De boeken zijn te bestellen op comcol.nl, een boekhandel, gespecialiseerd in computerboeken.

1. Krachtige SEO

Het blijft een boeiende strijd, zoekmachine optimalisatie. Steeds weer ontdekken wat je moet doen om hoog in zoekresultaten te verschijnen. Frederik Vermeire schreef een boek met als titel, Krachtige SEO. Krachtig omdat je er veel bezoekers mee naar je website kunt sturen. Maar hoe doe je dat nu goed?

Krachtige SEO bestellen »

krachtige seo

krachtige seo

2. Handboek HTML5 en CSS3

Een nieuw boek over HTML en CSS met de meest recente updates, ideeen en suggesties. Peter Doolaard heeft in deze vijfde druk alles weer op een rij gezet zodat je de basis kent en weet van het hedendaagse webdesign.

HTML5 en CSS3 bestellen »

handboek html5 css3

handboek html5 css3

3. Learning Webdesign

Maar liefst 808 pagina’s dik is dit boek, maar dan heb je ook wat in huis! Je leert er alles, design, css, html, javascript. Speciaal geschreven voor iedereen die nog niet zo veel kennis heeft. Met dit boek ben je weer helemaal bij!

Learning webdesign bestellen »

learning webdesign

learning webdesign

4. Doelgerichte SEO

Tonny Loorbach is een crack op het gebied van SEO. In simpele, duidelijke taal vertelt hij wat er kan, moet en hoe. Hij startte ooit aan de keukentafel en heeft bewezen dat hij weet hoe SEO werkt. Ga stap voor stap met hem mee het boek door en verschijn bovenaan in de zoekmachines met jouw niche!

Doelgerichte SEO bestellen »

doelgerichte seo

doelgerichte seo

5. Webdesign en WordPress

Roy Sahupala heeft inmiddels al meerdere boeken op zijn naam staan over WordPress. In dit boek bespreekt hij hoe je met WordPress aan de slag kunt op je eigen computer, hoe je zelf een thema maakt en hoe je alles, als het klaar is, weer verhuist naar je webserver. Kortom een compleet boek als je een stap verder wilt met WordPress.

Webdesign en WordPress bestellen »

webdesign en wordpress

webdesign en wordpress

6. HTML en CSS voor Dummies

De Dummies boeken zijn inmiddels wel legendarisch te noemen. In eenvoudige taal krijg je uitleg over alles wat met HTML en CSS te maken heeft. Ooit kocht ik de tweede druk van dit boek, inmiddels zijn we aangekomen bij de achtste druk. Nog altijd up-to-date, actueel en voorzien van de nodige humor.

HTML en CSS voor Dummies bestellen »

html en css voor dummies

html en css voor dummies

7. Master je website

Wil jij in gewone mensentaal ontdekken hoe je aan analyse van bezoekers doet? Met dit boek wijst Josine van de Nobelen je de weg in Google analytics. Door de juiste trends en analyses te intepreteren kun je je website beter maken. Hoe dat werkt? Lees dit boek!

Master je website bestellen »

master je website

master je website

8. CSS Pocket Reference

Eric Meyer kent als geen ander alles wat met HTML en CSS te maken heeft. Dit boekje is een fijn naslagwerk om naast je computer te leggen. Even weten hoe je iets ook alweer in CSS opmaakt, uitwerkt of noemt? Dit boekje is de ultieme referentie. Meer heb je niet nodig!

CSS Pocket reference bestellen »

css pocket reference

css pocket reference

9. Responsive web design

Kennis van HTML en CSS is een ding, maar websites maken die responsive zijn vraagt nog even wat anders. Dit terwijl we echt niet meer zonder kunnen. Elke website moet goed zichtbaar zijn op een laptop, desktop, ipad, telefoon enzovoort. Responsive is het toverwoord. Alles hierover lees je in dit boek van Chris Ward!

Responsive web design bestellen »

responsive webdesign

responsive webdesign

10. Kickass content in 60 minuten

Ideeen nodig? Voor je blog, Facebookverhaal, nieuwe tweet? Met dit boekje, wat je zo doorleest krijg je genoeg aangereikt om weer volop vooruit te kunnen met content maken. De 60 minuten serie is veel uitgebreider!

kickass content in 60 minuten bestellen »

kickass content

kickass content

11. HTML & CSS, websites bouwen en ontwerpen

Een fraai naslagwerk, staat zelfs goed in je boekenkast. Mooie foto’s duidelijke teksten. John Duckett weet een relatief saai onderwerp bijna sexy te maken met behulp van de goede opmaak en fraaie fotografie. Aanrader!

HTML en CSS bestellen »

html en css

html en css

12. JavaScript and JQuery – Interactive Front–End Web Development

Ook van John Duckett, in dezelfde stijl als het boek hierboven, JavaScript and JQuery. Dit boek is in het Engels verkrijgbaar. Neemt niet weg dat het net als het andere boek een must-have is voor iedere webdesigner en dat het niet misstaat in een beetje boekenkast. Dus… kopen maar die handel!

JavaScript and JQuery bestellen »

javascript en jquery

javascript en jquery

13. Een website maken voor kids voor Dummies

Ook aan de kinderen is gedacht. Tegenwoordig wordt programmeren een onderdeel op basisscholen. Laat je kind eens aan de slag gaan met het maken van een eigen website. Leuk om te doen! In makkelijke (geen kinderachtige) taal wordt ingegaan op zaken als ontwerpen, wireframes, html en css en pimpen van een website.

Een website maken voor kids voor dummies bestellen »

website maken voor kids voor dummies

website maken voor kids voor dummies

14. Meer verdienen met je webshop – Een stappenplan voor ambitieuze webwinkeliers

Astrid van Kollenburg helpt webwinkeliers om succes te hebben met de webwinkel en dat is niet eenvoudig. Er zijn genoeg mensen die een webwinkel starten, maar ook weer heel snel stoppen, gewoon omdat het niet lukt. Ze geeft zelf tips, maar ook staan er interviews in het boek om inspiratie te krijgen van andere webwinkeliers.

Meer verdienen met je webshop bestellen »

meer verdienen met je webshop

meer verdienen met je webshop

15. WordPress All-in-one for Dummies

Een verzameling van 8 boeken in een van de Dummies reeks, up-to-date over WordPress 5 en aandacht voor Gutenberg, de nieuwe manier om met WordPress te schrijven. Van de basis tot publiceren en van plugins tot meerdere sites beheren, alles staat in dit recente boek.

WordPress All-in-one for Dummies bestellen »

wordpress for dummies

wordpress for dummies

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

2 reacties

  1. Wouter schreef:

    De boeken over SEO lijken me echt wel de max, … een site zonder degelijk SEO kan heden ten dage niet meer natuurlijk. Geen SEO = geen bezoekers, zonde van al het geld, tijd en energie.

  2. Sam schreef:

    Het enige probleem dat ik met deze boeken heb, is dat SEO zo vaak verandert… Het lijkt me dus moeilijk om echt op de hoogte te blijven door alleen deze boeken te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *