Vandaag heb ik mezelf een cadeau gegeven. Ik had nood aan een nieuwe tas. Voor mijn werk sleep ik best het een en ander mee. Dus een goede tas is noodzakelijk.

Het is echter niet makkelijk voor een ander om een cadeau voor mannen te zoeken en te vinden. Zo heb ik al best veel en ik zit dan ook zo in elkaar dat als ik iets wil hebben, ik het zelf koop.

Voor mijn omgeving is het dan wel lastig om te bepalen wat ze voor mij als man dan moeten kopen.

Ik heb 11 cadeaus bedacht die leuk zijn om te geven aan mannen.

1. Een fraaie tas

Zoals ik aan het begin van dit artikel al meldde is een fraaie tas een musthave voor iedere man. En ja ik heb mezelf een geweldige tas van Rains cadeau gedaan.

rains utility tote, tas voor hem

Rains utility tote, tas voor hem.

Een mooi Scandinavisch merk. Met deze tassen en andere regenkleding stukken zou je willen dat het meer regende in Nederland. De tas die ik heb is helaas niet makkelijk meer verkrijgbaar. Maar met een beetje zoeken kun je er nog wel vinden.

Kijk maar eens op de website van Rains.

2. Een goede agenda

Ieder jaar worden er tientallen agenda’s op de markt gebracht. Twee momenten per jaar zijn dan goed voor de piek in de verkopen. In de laatste twee maanden van het kalenderjaar en in de zomervakantie, als opmaat voor het nieuwe jaar.

Een goede agenda voldoet aan een aantal eisen. Zo moet deze handzaam zijn, niet te klein (A5 formaat is al aan de kleine kant) en niet te groot. Een A4 formaat is vaak wel een goed idee. Daar kun je veel in kwijt en het staat ook wel.

Kies voor een agenda die niet te veel opsmuk heeft. Zo heb ik de Purpuz planner. Meer dan zomaar een agenda. Maar van buiten mooi grijs met gouden letters. Van binnen vooral veel ruimte om te schrijven en aantekeningen te maken.

Purpuz planner 2019

Purpuz planner 2019

3. Een mooi tijdschrift

Er zijn genoeg tijdschriften te vinden in het tijdschriften rek die speciaal voor mannen zijn gemaakt. Het is echter leuker om een minder populair tijdschrift te nemen dat je niet in iedere supermarkt tegenkomt.

Zo is er een fraai wielertijdschrift, Bahamontes met fraaie fotografie, goede verhalen en gewoon een geweldige look.

Bahamontes een cadeau voor hem

Bahamontes een cadeau voor hem


Dit tijdschrift kun je los kopen, maar je kunt het ook bestellen via hun eigen website.

Nog zo’n tijdschrift, als je als man meer van voetbal houdt is Staantribune. Gericht op alles om het voetbal heen. Met mooie fotografie en vormgeving.

4. Een bierbrouw pakket

Mannen en bier, eigenlijk is het een beetje een rolbevestigend beeld, alsof alleen mannen bier drinken (zeker niet) en alsof alle mannen altijd bier drinken (echt niet!).

Dat gezegd hebbende, het is natuurlijk wel leuk om een beetje te experimenteren en te rommelen met het brouwen van je eigen bier.

Bij de Hema hebben ze zo’n kant en klaar ‘bier brouwen-pakket‘ om dit eens uit te proberen. Alles zit in het pakket en nu maar aan de slag. Of het allemaal lukt, daar verschillen de meningen over, maar het moet iedere man toch eens in zijn leven toch gelukt zijn om te zeggen: ‘dit bier heb ik zelf gebrouwen!’

Bier brouwen pakket van de Hema

Bier brouwen pakket van de Hema

5. Een abonnement op Storytel

Hoe vaak zit je niet in de auto, beetje saaie muziek te luisteren waar je niet echt blij van wordt. De tijd die je doorbrengt kun je o zo nuttig besteden door een luisterboek aan te zetten. Meestal gebruik ik deze tijd dan voor luisterboeken op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.

Met Storytel kun je audioboeken beluisteren voor 9,99 per maand. Dit is een leuk cadeau voor hem om wat inspiratie op te doen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Bijvoorbeeld het boek ‘7 eigenschappen van effectief leiderschap’ van Stephen Covey, of ‘Dit wordt jouw jaar’ van Ben Tiggelaar. Wedden dat hij als een beter mens thuis komt?

Storytel, audioboeken

Storytel, audioboeken

6. Een spel voor buiten

Afgelopen zomer heb ik met mijn kinderen en hun neven en nichten een nieuw spel leren spelen. Alhoewel, nieuw is het helemaal niet, maar voor mij was het een nieuw spel, Mölkky.

Een geweldig spel om te spelen. Helemaal omdat elke leeftijd kan winnen. Je hoeft bepaald niet de oudste, snelste of sterkste te zijn. bij Mölkky gaat het om tactiek, goed kunnen werpen en intelligent spelen.

Het spel van hout, Molkky.

Het spel van hout, Molkky.

Het mooie van Mölkky is dat het op ieder enigszins groot veld gespeeld kan worden. Met een paar mensen en je hebt plezier.
De spelregels zijn ook vrij simpel. Eens je het door hebt lukt het iedereen vanaf een jaar of zes.

Koop Mölkky bij Bol.com.

In de onderstaande video worden de spelregels uitgelegd!

7. Espressopotje

een mokka- of espressopotje (soms ook een perculator genoemd, maar volgens mij is dat echt iets anders) is de manier om een goede espresso te maken onder een enorm apparaat.

Zo’n potje is gemaakt van oersterk aluminium, makkelijk uit elkaar te halen en weer in elkaar te zetten. Koffie en water erin, op het vuur zetten, wachten tot het pruttelt en je hebt de beste koffie of espresso die er is.

mokka- of espresso potje

mokka- of espresso potje

Voor dit Espressopotje haal je gemalen espresso in huis wat in luchtdichte potten zit (die je trouwens na opening in de koelkast zou moeten bewaren) van de merken Illy, Lavazza enzovoort.

Het mooie van deze koffie of espresso is dat je er even de tijd voor moet nemen om het te maken. Je huis naar heerlijke koffie ruikt en dat deze ook nog eens gloeiend heet is. Zo drink ik het het liefst!

Hoe je deze moet maken zie je hier:

8. Rondrit met oldtimer

Ooit heb ik een Peugeot 504 gehad. Wat geweldig om in zo’n oud beestje rond te rijden, maar ik betaalde me blauw aan reparaties en andere ellende. Die auto heb ik weer verkocht, maar nog altijd kijk ik met een beetje afgunst naar bezitters van een oldtimer.

Een oude Peugeot, Landrover, Mini, of Daf, het blijft ons mannen bekoren toch?

Tegenwoordig heb je de mogelijkheid om gewoon een dag, of een paar dagen zo’n geweldige auto te huren en hiermee even het snelle leven anno 2019 los te laten en je weer even in de jaren zestig of zeventig te wanen.

Een oldtimer huren als cadeau voor hem

Een oldtimer huren als cadeau voor hem

Je rijdt dan in een goed onderhouden oldtimer en hoeft je nergens druk om te maken.

Huren van een oldtimer, bijvoorbeeld via Visscher of Nostalgico.

Afbeelding (CC by 2.0): Till Krech

9. Lego voor volwassenen

Oh, wat is dit toch gaaf. Een Bugatti Chiron voor nog geen 400 euro! En dan mag je hem helemaal zelf in elkaar zetten! Deze Bugatti is van LEGO, dat dan wel weer. Maar dan ben jij, of je man, wel een paar dagen, weken of maanden bezig met bouwen!

Over elk detail is nagedacht, tot de reiskoffer aan toe. En ben je klaar? Zet het dan als pronkstuk in de kamer!

Lego Technic Bugatti

Lego Technic Bugatti

10. Elektrische step

In een grote stad als Antwerpen is het een hit, de elektrische step. Dit cadeau voor hem is de trend voor 2019. Zet je auto aan de rand van de stad, step uit de kofferbak, naar de tramhalte, daar een stukje met de tram, dan uitstappen en met een gangetje tot maximaal 25 kilometer per uur naar de plek van bestemming.

Zo’n step neemt amper plaats in, is snel op te laden en het ziet er ook nog eens kek uit. Let op, door de snelheid wel goed uitkijken. Het is niet niks, ruim 20 kilometer per uur! Er zijn wel meer regels en wetten voor dit leuke vervoersmiddel!

11. Een koffie tafel boek

Er moet een boek op mijn lijst met cadeaus voor hem komen te staan. Ik hou van boeken, maar dat is vast geen geheim…
Maar soms zijn er boeken die je koopt omdat het gewoon mooi staat, in je huis. De koffie tafel boeken zijn bedoeld om te laten zien. Kunst, fotografie, meestal draait het daar om.

Porsche 911 – 50 years van Randy Leffingwell, dat is zo’n boek. Wat is dat prachtig, alleen al om de kaft koop je zoiets! En dan leg je dat gewoon ergens in je huis, zichtbaar en heel af en toe kun je er dan even in kijken, zalig!

Porsche boek, het ultieme cadeau voor hem!

Dit zijn 11 ultieme cadeaus voor mannen. Zit het cadeau voor hem er wat jouw betreft bij? Zo niet dan hoor ik graag jouw tip!
In de tekst zit een aantal affiliate links. Jij betaalt de gewone prijs, ik krijg een percentage. Daarmee kan ik deze site up and running houden!

Wil of heb jij ook een website?

  • Krijg elke dinsdag tips en ideeën voor je website
  • Ontvang het ‘Het Complete Blog Ideeën boek‘ helemaal voor niks
  • Iedere week een update van nieuwe artikelen op mijn website

Meld je ook aan!