10 tips voor bloggers

Een blog starten is een ding, maar een goede blog maken is wat minder gemakkelijk. Met onze tien tips kun je er in ieder geval voor zorgen dat je blog weer een beetje beter wordt! En er zullen meer bezoekers naar je weblog komen en deze bezoekers zullen vaker terug keren.

1. Maak je website voor terugkerende bezoekers

Wellicht een niet zo voor de hand liggende tip, maar op den duur zullen veel bezoekers terugkerende bezoekers zijn. Wanneer je je website zo inricht dat het voor een terugkerende bezoeker steeds weer interessant is om terug te keren zal hij dat zeker ook gaan doen. Op html-site staat bijvoorbeeld op de indexpagina een overzicht van de laatste forumtopics en een overzicht van de laatste artikelen. Steeds weer nieuwe content dus voor de terugkerende bezoeker.

2. Ga zorgvuldig om met advertenties

Adverteren op je website is natuurlijk handig om wat extra’s te verdienen, maar laat advertenties nooit de overhand krijgen. Ga zorgvuldig met de plaatsing om en luister naar je bezoekers wanneer een advertentie gaat irriteren.

3. Een lijst met recente artikelen

Op je indexpagina staat natuurlijk een lijst met meest recente artikelen, maar eenzelfde lijst kun je natuurlijk ook op iedere pagina zetten aan de linker- of rechterkant van je webpagina. Hiermee promoot je de laatst toegevoegde artikelen ook aan degenen die via een andere pagina dan de index binnenkomen.

4. Geef antwoord op reacties

Wanneer er een reactie wordt gegeven met daarin een vraag, reageer daar dan ook op. Dan wordt de bezoeker serieus genomen. Meestal heeft een reactie maar een paar minuten nodig om beantwoord te worden, is er meer tijd nodig, geef dan aan dat je een uitgebreid antwoord gaat geven in de vorm van een artikel bijvoorbeeld.

5. Gebruik de juiste taal

Spreek je bezoeker aan in de taal die ze verwachten. Probeer in de ‘wij-vorm’ te schrijven en niet steeds de ‘ik-vorm’. Hiermee geef je je bezoeker een gevoel dat hij mee kan denken over de site.

6. Post regelmatig

Het gaat dan niet alleen om een frequentie van iedere dag of iedere week, maar ook op hetzelfde tijdstip. Dus bijvoorbeeld iedere dinsdag en vrijdag om 13.00 uur. Of iedere werkdag om 00.00 uur. De bezoeker weet dan wanneer hij een nieuwe post kan verwachten.

7. Laat bezoekers ook meebloggen

Wellicht kun je bezoekers die regelmatig goede reacties bieden ook de mogelijkheid geven om mee te bloggen. De meeste blogsoftware kan je zo instellen dat je iedere blog zelf nog moet goedkeuren mocht je hier wat huiverig voor zijn.

8. Verander niet te vaak van layout

Het is natuurlijk leuk om je site een nieuwe layout te geven, maar doe dat niet te vaak aangezien dat onrust veroorzaakt bij vaste bezoekers. Laat in ieder geval op tijd weten wanneer je iets gaat veranderen, en laat bezoekers hierbij meedenken.

9. Negeer anderen weblogs niet

Vergeet niet af en toe een bezoek te brengen aan weblogs die in dezelfde hoek opereren als je eigen blog. Dat houdt je scherp en geeft je de mogelijkheid om te kijken hoe zij omgaan met bepaalde zaken.

10. Zorg ervoor dat je weblog te bookmarken is

Handige manieren zijn er voldoende om je blog een succes te maken. Zorg tenslotte voor buttons waarmee je pagina of je site is te bookmarken. Makkelijk toe te voegen aan de favorieten, aan een RSS reader of aan social media sites.

Wat is jouw tip?

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *