10 tips om twitter voor je website te gebruiken

twitter voor je websiteTwitter is een onderdeel geworden van onze samenleving. Meer en meer mensen gebruiken het. De een af en toe, de ander vaak. Je kunt twitter prima gebruiken om bezoekers naar je website te halen, maar doe het wel op een goede manier. Hier zijn 10 tips.

1. Blijf persoonlijk
Je kunt natuurlijk als een gek allerlei andere twitteraars toevoegen aan je account, maar het is nuttiger om goed te kijken wie je toevoegt. Een persoonlijk tinje, of raakvlak kan geen kwaad. Ik kreeg bij een persoon die ik toevoegde zelfs een persoonlijk bericht. Dat maakt indruk want daardoor bouw je een band op en dan willen mensen elkaar helpen.

2. Zorg voor een link op je website.
Zet op je website in ieder geval een button naar je twitter account. Het klinkt gek, maar daarmee help je mensen snel de weg te vinden. De meeste mensen hebben blijkbaar de aansturing nodig dat ze ergens naar toe moeten, dus maak de link effectief.

3. Zorg voor een link naar je website
Bij de aanmelding vul je de naam van je website in. Deze verschijnt in het menu in beeld. Je kunt rechtstreeks naar de indexpagina linken, maar het kan ook effectief zijn om naar een speciale twitterpagina te linken, waar artikelen staan die je speciaal aanbeveelt.

4. Maak een eigen achtergrond
Een eigen achtergrond in plaats van de standaardachtergronden kan je helpen om ook aan de linkerkant van je twitterpagina wat te vertellen over jezelf of je site. Hou er wel rekening mee dat de twitterposts zelf kunnen verschuiven over de linkerkant als er een kleiner browserformaat wordt gebruikt. Er zijn zelfs ware artiesten in het maken van een twitterachtergrond. Neem eens een kijkje op twitrounds.com/ of HFdesign

5. Post vaak tweets
Zorg ervoor dat je vaak genoeg een tweet schrijft. Daarmee laat je zien dat je twitter serieus neemt. Minstens een keer per dag is wel het minimum, maar vaker kan ook. In ieder geval niet een keer per week, want dan is er snel het idee dat je account inactief is.

6. Post relevante, nuttige tweets
Ik heb het niet zo op tweets die gaan over niets. Het interesseert me weinig wat anderen dagelijks aan beslommeringen hebben, maar juist interessante posts van anderen, net een wat andere opinie op het nieuws, dat is leuk. Praat anderen niet na, maar schrijf je eigen mening. Een beetje scherp mag best, daarmee val je op.

7. Post niet te vaak
In tegenstelling lijkt deze met punt 5, maar een paar keer per dag een tweet plaatsen is leuk, de hele dag allemaal tweets van steeds dezelfde persoon lezen is niet leuk, eigenlijk moet je vaak twitteren, maar niet te vaak. Probeer een beetje het juiste midden te zoeken.

8. Zet een retweet toevoeging op je website
Wanneer je een gebruiker wilt laten linken naar een bepaald artikel, dan kun je een retweet plugin gebruiken. Er zijn er meerdere, maar op http://wordpress.org/extend/plugins/twitter-retweet/ staat een goede.

9. Gebruik affiliate links
Wanneer je een link naar een bepaald artikel plaatst, gebruik dan wel een affiliate link. Deze is niet terug te halen omdat er toch gebruik van short-urls wordt gemaakt. Ook hiermee kun je dus gewoon geld verdienen, maar overdrijf dit niet. Er zijn al te veel twitteraccounts die een post maken en dan allerlei followers aanmaken om maar dat ene berichtje te laten lezen.

10. Ga er eens een maand mee aan de slag.
Probeer twitter eens een maand intensief, met als focus je website, want het gaat je toch om meer bezoekers. Twitter kan een handige aanvulling zijn.
Een maand proberen, dan pas kun je zeggen of het wat is. Succes ermee.

Post jouw twitter hier ook!

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

8 reacties

 1. Pieter schreef:

  Ik gebruik Twitter vaak voor updates en statusmeldingen over m’n website, en wilde dit laatst ook toevoegen aan m’n site, dmv de widget die Twitter aanbiedt voor op websites. Hier heb ik echter het probleem dat de tekst een heel eind rechts van de kant komt te staan, en krijg dit maar niet opgelost, dus kan hem niet echt gebruiken…..

 2. Pieter schreef:

  Heb me er nogmaals op gestort, en is me nu aardig gelukt, en zelfs die “1 day ago” etc nog naar het Nederlands kunnen vertalen 😉

 3. Daan schreef:

  Tuttut admin, toch weer een spellingsvout!
  ” Een persoonlijk tinje, of raakvlak kan geen kwaad. ”
  Maar, ik houd wel van persoonlijke tinjes 🙂
  Maakt niet uit, verder een goede post!

  Het heeft even geduurd, maar Twitter heeft Nederland eindelijk bereikt! (even boasten dat ik het al 2 jaar ken)

  En speciaal voor deze post, een link naar mijn twitter account (klik naam) ipv mijn site 🙂

 4. admin schreef:

  Omdat je het zo vriendelijk meldt, laat ik het staan. Wie weet worden het ooit tinjes 🙂
  Ik zal eens klikken naar je twitteraccount!

 5. Martijn schreef:

  Ik heb sinds heel kort een twitter account en wil er ook bezoekers mee naar de website krijgen. Ook updates kan ik zo handig meedelen en interessante artikelen. Dus ik ben benieuwd.

  http://twitter.com/ikEHBO

 6. Eindelijk heb ik de sprong in het duister gewaagd met als doel meer bezoekers te lokken. Met deze 10 tips kan ik aardig uit de voeten. Bedankt daarvoor!!

 7. Sinds kort aan de Twitter en op zoek naar iets voor op mijn site. Bedankt voor deze handige info. Nu nog de Tweet op mijn site… Wie kent Twitpic overigens?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *