10 tips – Maak je dag beter

Een positief vooruitzicht op je dag begint met een actie van jouw kant. Je kunt blijven aanmodderen in het leven zoals de meeste mensen, of je maakt de beslissing om de dag in eigen handen te nemen en elke dag een beetje beter te maken.

Daarvoor heb ik 10 tips

1. Ontwikkel een geschreven dagelijks plan en blijf daarbij

Bedank doelen die je wilt bereiken voor de dag en streep ze af als je ze hebt bereikt. Het daadwerkelijk afstrepen zorgt al voor een gevoel van tevredenheid. Je bereikt echt iets. Het laatste doel op je lijstje is een beloning voor dat wat je die dag hebt gedaan.

Door ’s ochtends, of de avond van tevoren haalbare doelen te stellen en deze op te schrijven begint je dag met veel meer rust. Je weet wat je die dag te doen staat.

2. Wees trots op je verschijning

Kleed je goed voor dat wat je die dag te doen staat. Kleding waarin je je lekker voelt en waarmee je voor de dag kunt komen zorgt voor een prettig verschijning voor anderen.

Het maakt je zelfverzekerder, prettiger en geeft jezelf een fijn gevoel.

Doe dit zelfs als je een vriend opzoekt om koffie te gaan drinken, als je naar de winkel gaat of voor welke dagelijkse routine dan ook.

3. Leer elke dag iets nieuws

Lees een boek, ga naar een bijeenkomst, bekijk een TED talk of bezoek een evenement. Mensen die hiervoor in zichzelf investeren hebben oog voor de toekomst. Ze zijn enthousiaster dan mensen die alleen maar vasthouden aan dagelijkse routines.

Je hoeft natuurlijk niet elke dag iets groots te doen, je kunt het klein houden. Op Facebook leer je niet zoveel, kijk eens wat verder dan alleen maar de websites die je iedere dag bezoekt.

4. Wees het beste van jezelf

Maak het jezelf niet te gemakkelijk. Doe, wat je moet doen, zo goed mogelijk. Wees er trots op dat je de mogelijkheid hebt om wat voor anderen te betekenen.

Als je dat doet zullen anderen ook zien dat jij doet wat je belooft en belooft wat je doet. Het maakt je betrouwbaar en eerlijk.

5. Help anderen die het nodig hebben

Er is geen beter gevoel dan het helpen van een ander die het nodig heeft.
Daarvoor hoef je niet naar Griekenland om vluchtelingen op te vangen. Gewoon simpel een euro aan de zwerver bij Alber Heijn, oude kleren naar een goed doel of de oude buurman helpen met grasmaaien is ook helpen.

Je zult merken dat je eigenwaarde hierdoor toeneemt.

6. Sta voor je overtuigingen en waarden

Ga niet mee in overtuigingen van anderen als je in je hart ervaart dat ze verkeerd zijn voor je. Sta voor je eigen principes zoals eerlijkheid en integriteit.

Deze basisprincipes vormen het fundament voor jezelf en geven je kracht op de momenten dat het even wat minder met je gaat.

7. Laat angst je niet tegenhouden

Door angst bereiken we vaak onze dromen niet. Zo was ik in de Efteling en had ik angst voor de achtbaan. Door er toch in te gaan en de angst te overwinnen heb ik het plezier ervaren van zo’n achtbaan.

Door dit in het groot ook toe te passen zul je merken dat, wanneer je angst overwint, je doelen zult bereiken die je nooit voor mogelijk hield.

Ze zullen makkelijker te bereiken zijn en het is minder spannend dan wat je jezelf voorhield.

8. Denk positief

Stop met focussen op wat je niet kan. Focus op de dingen die vandaag je dag weer een beetje beter kunnen maken.

We zijn zoveel bezig met negatieve dingen, dat we vergeten wat er allemaal aan goeds op een dag voorbij komt. Denk aan de kracht die jij hebt en ga snel voorbij aan de negatieve zaken die je tegenkomt. Handel ze af en focus je weer op positieve zaken.

9. Blijf weg van negatieve mensen

Mensen die negatief zijn maken je leeg en trekken je naar beneden. Deze mensen klagen over alles en het maakt het voor jou, met deze mensen in de buurt, bijna onmogelijk om blij te zijn.

Het lijkt wel of ze het heerlijk vinden om te rollen in negativisme. Maar jij hebt de keuze. Blijven en meegaan in de miserie, of de stap te zetten en afstand te nemen en zoeken naar positief ingestelde mensen om mee samen te werken.

10. Doe elke dag iets leuks voor jezelf

Elke dag doen we heel veel voor anderen. Voor je gezin, je partner, je ouders, je baas, je collega’s. Allemaal belangrijk! Maar om energie te geven aan anderen moet je energie hebben.

Even een moment om aan jezelf te denken, egoistisch te zijn en iets te doen waar je helemaal zelf voor kiest.

Pas wanneer je jezelf goed voelt, kun je dat op anderen overbrengen.

Het leven is kort, de moeite waard. Zorg dat elke dag weer een mooie uitdaging is!

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *