10 ‘bloggen voor beginners’-tips

Bloggen is nog steeds springlevend. Dagelijks starten er mensen met een nieuwe blog. Gewoon omdat ze dat leuk vinden en soms om er beter van te worden. Financieel of mentaal. Wil je ook een blog starten? Hier 10 beginners tips.

Starten met bloggen

Starten met bloggen – Afbeelding: Tomasz Musial

 1. Een blog beginnen is goedkoop. Je hoeft er geen dure zaken voor aan te schaffen, de meeste software, zoals WordPress is gratis. Alleen goede hosting en een domeinnaam kosten wat geld.
 2. Denk niet te gemakkelijk over het starten van een blog. Je moet gaan zoeken naar het goede onderwerp. Denk goed na waar je over wil gaan schrijven, je moet het vooral leuk vinden.
 3. start niet met een blog omdat je er makkelijk geld mee denkt te kunnen verdienen. Geld verdienen vereist doorzettingsvermogen, ook bij bloggen.
 4. Start een blog over iets waar je passie voor hebt. Iets dat je echt leuk vindt is namelijk veel makkelijker om over te schrijven. Als je bijvoorbeeld kinderen hebt, schrijf dan een blog over tips bij opvoeden.
 5. Bloggen vraagt toewijding. Wil je iedere dag wat schrijven over het onderwerp? Wil je je blog promoten, steeds maar weer, ook over twee maanden?
 6. Je moet genoeg tijd hebben om je blog up to date te houden. Een paar uur per dag. Niet alleen om een artikel te schrijven, ook om nieuws bij te houden en op andere websites te kijken.
 7. Bedenk voor een week waar je dagelijks aan gaat werken. Gebruik een agenda om onderwerpen te plannen, maar ook andere manieren van promotie.
 8. Blijf dichtbij jezelf en je eigen kennis over het onderwerp. Wanneer je onvoldoende kennis en ervaring hebt, loop je op een gegeven moment vast.
 9. Ben je positief en optimistisch ingesteld? Grotere kans dat je slaagt.
 10. Wanneer je geld wilt gaan verdienen met bloggen, dan moet je je blog zien als een bedrijf en proactief te werk gaan. Denk na over je handelen.

Bjorn Simmering

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

2 reacties

 1. Nuttigloos schreef:

  Ik haal al deze punten wel met mijn nieuwe blog. Ik moet alleen nog kijken hoe ik het ga doen met het geld verdienen etc. Kijk maar eens op http://www.nuttigloos.nl en aanschouw mijn blog.

 1. 9 januari 2010

  […] Ook hier kun je nog een aantal tips vinden: http://localhost:8888/10-bloggen-voor-beginners-tips. Kun je niet wachten tot de volgende tips komen kijk dan op deze site. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *